Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 2 ss finhakket sjalottløk
  • 1 ss smør
  • 2 dl rødvin
  • 3 dl god viltkraft
  • 2 dl fløte
  • 1 ss blåbær- eller solbærsirup
  • salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte
 

  • Bruk en liten kasserolle og fres sjalottløken myk, uten å få farge, i 1 ss smør. Tilsett rødvin og kok inn til 1/3 mengde. Tilsett kraft og fløte og la sausen småkoke i ca. 10 minutter eller til den tykner noe. Sil sausen og smak den til med salt og pepper.
  • Stekesjyen fra posen kan gis et oppkok og siles over i sausen.

Tips og triks!

Rødvinen i sausen kan erstattes med portvin, madeira eller sherry. For en ekstra luftig saus kan du tilsette 1 dl fløte pisket til myk krem. Bruk en stavmikser og kjør sausen luftig og lekker. Serveres f.eks. med ovnsbakte mandelpoteter, smørdampet rosenkål, stekt sopp og honningstekte eplebåter.
Denne sausen er Lise Finchenhagen sin.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!