Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Kanelis

  • 5 dl desiliter H-melk
  • 2,5 dl kremfløte
  • 200 gram sukker
  • 6 stk eggeplommer
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanelstang
  • 1 ts kanel
  • 1 stk sitron revet skall og 1ts saft ,

Kornmocrunch

  • 5 stk kormokjeks
  • 2 ss sukker
  • 1 ss smør

Eplesirup

  • 6 ss sukker
  • 4 dl syrlig eplemost

Stekte eplebåter

  • 3 stk epler
  • 4 ss sukker
  • 2 ss smør
  • litt revet sitronskall

Fremgangsmåte
 

Kanelis

  • Ha melk, fløte, kanelstang og kanel i en kjele, snitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Kok opp og ta den av platen. Tilsett revet sitronskall og 1 ts sitronsaft og la det trekke i 30 min.
  • Pisk luftig eggedosis av av eggeplommer og sukker.
  • Rør melkeblandingen i eggedosisen og hell tilbake i kjelen og varm opp til 80 grader. Sil blandingen gjennom en finmasket sil og avkjøl.
  • Has så i ismaskin.

Kormocrunch

  • Hakk kjeksen og alle ingrediensene i stekepanna. Rør til det blir karamell og la det renne av seg på tørkepapir

Eplesirup

  • Smelt sukker til karamell på middels varme. Tilsett eplemost og la det koke til en sirup
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!