Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Nydelig smak av mynte i disse kjøttbollene. Jeg bruker alltid lammekjøttdeig, men vanlig kjøttdeig kan selvsagt brukes også.
4 personer

Ingredienser
 

Tomatsaus

  • 8 stk modne tomater eller en boks knuste tomtater
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • litt paprikapulver og smak til med kajenne
  • 10 ss rødvin
  • litt sukker
  • liten bunt frisk timian eller en ts tørket

Kjøttboller

  • 500 gr kjøttdeig av lam
  • ¾ dl strøkavring Blandes med vannet for å svelle
  • ½ dl vann
  • 1 stk løk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 bunt bladpersille finhakket
  • 10 stk friske mynteblad finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • hvetemel til å rulle bollene i

Fremgangsmåte
 

  • Flå tomatene ved å dyppe dem i kokende vann. Eller bruk en boks gode tomater i biter. Varm 2 ss olivenolje i en kjele og fres tomatene på middels varme. Smak til salt, pepper, paprika og rødvin, legg på lokk og la sausen trekke på svak varme i i ca 15 min. Bruk stavmikser for å få en glatt konsistens på sausen. Ha i hakket timian.
    8 stk modne tomater, 4 ss olivenolje, salt og pepper, litt paprikapulver og smak til med kajenne, 10 ss rødvin, litt sukker, liten bunt frisk timian

Lammekjøttboller

  • Rør sammen vann og strøkavring, la den svelle litt. Bland kjøttdeigen med salt og pepper og kjør den litt seig. Bland inn resten av ingrediensene og form små, fine runde boller. Rull bollene i hvetemel og stek de på alle sider. Legg de over i tomatsausen og la de trekke i ca 10 min. Brød er deilig til.
    500 gr kjøttdeig av lam, 3/4 dl strøkavring, 1/2 dl vann, 1 stk løk, 1 fedd hvitløk, 1 bunt bladpersille, 10 stk friske mynteblad, 1 ss sitronsaft, hvetemel

Tips og triks!

Jeg bruker alltid lammekjøttdeig til kjøttboller og moussaka. Slik gjør jeg da klikk her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!