Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Gjøksyre er så uendelig mye mindre og lettere en engsyre, så her måtte jeg være veldig tålmodig. Jeg hadde en halvfull kurv og var spent på vekta! 50 gr :). Vel det var da noe!!
1

Ingredienser
 

  • 50 gr. gjøksyre, blader og blomst
  • 2,5 dl sukker
  • 3,5 dl vann
  • 8 gr sitronsyre

Fremgangsmåte
 

  • Hakk gjøksyren litt
  • Kok opp vann, sukker og sitronsyre og rør til sukkeret er oppløst.
  • Hell blandingen over gjøksyren og la den stå kjølig i en 4-5 dager. Jeg brukte et syltetøyglass som ble sterilisert gjennom koking.
  • Sil av bladene gjennom et saftklede, og hell saften på steril flaske eller glass.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!