Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
10

Ingredienser
 

Vannbakkels

  • 5 dl vann
  • 250 gr. smør
  • 250 gr. mel
  • 8 små egg er eggene store må du ha færre

Vaniljekrem

  • 5 dl melk
  • 150 gr sukker
  • 60 gr maizena
  • 4 stk eggeplommer
  • 125 gr meierismør

Krokan

  • 2 dl sukker
  • 2 dl mandler

Sjokoladekrem

  • 270 g melk
  • 85 g eggeplomme
  • 85 g melis
  • 30 g maizena
  • 75 g mørk sjokolade
  • 50 g smør
  • litt rom ikke nødvendig

Fremgangsmåte
 

  • Kok opp vann og smør
  • Ha i alt melet på en gang og rør kraftig over varmen til deigen slipper kjelen
  • Ha den over i en annen bolle og rør inn ett og ett egg. Pass på så røren ikke blir for tynn.
  • Tegn opp rundinger og sprøyt i boller på et bakepapir .
  • Stek ved 200 gr.varmluft ca 20-25 min, de må bli godt stekt så de holder fasongen. Stikk hull i kakene og stek på 170 ca 5 min for å tørke dem litt ut inni. Kjølne. Stikk hull igjen og fyll med den smaksatte vaniljekremen.

Vaniljekrem

  • Kok opp melken med halvparten av maizenaen Pisk lett sammen egg, sukker og resten av maizena. Pisk inn halvparten av smøret, la det kjølne litt og pisk inn resten. Del i 2 og smak til med sitron og skall og finmalt krokan.
  • Ha gjerne smeltet sjokolade over den som er smaksatt med litt sitronskall.

Krokan

  • Smelt sukker i en stekepanne med mandler til det er pent brunt. La bli kaldt og kjør det i en foodprosessor til det er finmalt.
  • Ta kremen over i en sprøyteposte med en lang tyll. Stikk hull i vannbakkelsen med tyllen og sprøyt inn til det tyter litt ut. Enjoy!!

Sjokoladekrem

  • Finhakk sjokoladen.
    Kok opp melken med halvparten av sukkeret, la den avkjøles i 5-10 minutter.
    Pisk sammen eggeplommer, maisenna og resten av sukkeret.
    Bland melkeblandingen inn i eggeplommevispen, sett tilbake på komfyren og kok opp under omrøring, la det koke i 2-3 minutter, ta av varmen.
    Bland inn sjokoladen mens du rører. Når sjokoladen er smeltet blander du inn smøret og til slutt romen, avkjøles.
    Fyll kremen i sprøytepose med tynn tyll.
    Stikk tyllen i bunnen av hver kule og fyll med sjokoladekrem.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!