Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Dette er en smakfull Moussaka, som minner meg om de har spist i Hellas. Server gjerne en deilig gresk salat med tomater, tynne skiver rødløk, agurk og fetaost ved siden av.
8

Ingredienser
 

Kjøttsaus

  • 3 stk auberginer store
  • 1 dl olivenolje
  • 1 stor løk grovhakket
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 kg lammekjøttdeig
  • 1 dl rødvin
  • 2 ss tomatpure
  • 1 klype sukker
  • ¼ ts kanel
  • 1 ss oregano bruker frisk oregano, må du i mer.
  • 1 stk laubergblad
  • 1 boks tomater
  • salt og pepper

Hvit Saus

  • 80 gr smør
  • 80 gr hvetemel
  • 6 dl melk
  • 2 stk egg
  • ca 50 gr ost gjerne parmesan eller en annen ost med god smak.

Fremgangsmåte
 

Kjøttsaus

  • Skjær aubergingene i skiver og dryss over salt. La de stå i ca 30 min. til de begynner å svette væske. Skyll og tørk dem og stek i litt olje. Sett til side.
  • Grovhakk løk og hvitløk, brun det i stekepanne sammen med kjøttdeigen. ha i tomatpure, rødvin og krydder. La dette stå og surre uten lokk i ca 20 min. Smak til med salt og pepper og evt mer av oregano og kanel. Noen oppskrifter har også muskatnøtt.

Hvit saus

  • Smelt smøret og rør inn hvetemelet, spe litt etter litt med melken og la sausen koke noen min. Visp eggene sammen og tilsett i sausen, da må det ikke koke mer. Ha gjerne litt av osten i sausen .

Montering

  • Leg et lag med stekte auberginskiver i bunnen av en ildfast form. Ha over kjøttsaus, legg et lag til med aubergin til, mer kjøttsaus og tilslutt et lag med hvit saus. Dryss over resten av osten.

Tips og triks!

moussaka
Dette er et illustrasjonsbilde som jeg har funnet på nettet.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!