Del opp buklisten i passe biter til å passe ned i kjelen. Kok opp vannet med krydder og løk, skum godt av og la det simre i 2 timer.
Jeg har en rund og en avlang sylteform, men det går fint å bruke en vanlig brødform. En sylteform har lokk som går an å presse ned.
Når sylteflesket er kokt, skjæres det i skiver med oppskjærmaskin. Det går fint å bruke en skarp kniv og, selvfølgelig. Jobb med kjøttet så varmt som mulig, da smelter gelantinen og binder det sammen.
Legg litt svor i bunnen av formen og legg kjøttet lagvis med krydderblandingen til formen er full. Avslutt med en bit svor.
Press lokket på. Legg formen tilbake i kokevannet og la sylten bli gjennomvarm. Avkjøles og skjæres i tynne skiver.
Bruker du brødform, kan legge et matpapir over og legge noe tungt på for å presse sylten sammen. Da kan du ikke sette formen til bake i vannet. For å være sikker på at gelantinen løser seg opp, bør kjøttet være så varmt som mulig når du legger det sammen.