Dette er en lettvint måte å lage en veldig god remulade på. Og med hjemmelaget majones, blir den allikevel `hjemmelaget` .Jeg brukte den til sprøstekt rødspette, men den er super til gammeldags cabaret, og roastbiff . Lykke til!
Ca. 20/30 min
Lett
Utstyr
Mixer eller en god håndvisp.
Ingredienser
Majones
2stkeggeplommer
1sshvitvinseddik
¼-½tssalt
peppersmak til når den er ferdig
1tsdijonsennepvanlig sennep blir for søt
ca 4dlolje
Remulade
4dlmajonesalt du lagde
ca 4-5 ssagurkmix fra Eldoradoevt. vanlige syltet agurk, løk, paprika og kapers
ca 1sssitronmå smakes til!!!
pepper
evt. kajennepepperom du liker den ekstra sterk!
kruspersille finhakket
evt. frisk estragon om man liker det.
kraft fra syltet agurk om remuladen blir for tykk
Fremgangsmåte
Majones
Rør eggeplommer, eddik og krydder sammen.Tilsett oljen under kraftig visping, dråpevis først og så i en tynn stråle. Jeg brukte en skje i begynnelsen.Majonesen skal være tykk, blank og glatt.
Remulade
Bland alle ingrediensene og smak til med sitron, pepper, salt og urter.Jeg liker den litt syrlig og med mye smak av pepper. Agurkmixen tilfører nok sødme.
Tips og triks!
Jeg brukte en elektrisk visp (mixmaster) , men ikke på full styrke. Det går fint å vispe majonesen sammen for hånd, men du skal ha utholdenhet i armen!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!