Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Dessert
Fransk
8 personer
Kan lages flere dager på forhånd
+
Lett

Ingredienser
 

Til parfait

  • 8 stk pasjonsfrukter eller pasjonsfrukt pure ( kjøpes frossen)
  • 1 stk eggehvite
  • 1 dl melis
  • 2 ss cognac
  • 3 dl kremfløte

Til servering

  • 1 stk pasjonsfrukt
  • ferdig små marengser
  • frukt i biter, mango, fersken, nektarin, plomme etc.

Fremgangsmåte
 

Parfait

  • Del pasjonsfrukten og skrap ut kjøttet og sil vekk stener, evt bruk pure.
  • Visp sammen eggehviten og melis i en bolle. Ha bollen over et vannbad med kokende vann.
    Visp til massen blir tykk, ca 3 min. La den kjølne.
    Rør ned fruktpure og cognac, visp fløten til mykt skum og vend den forsiktig inn.
  • Legg plastfilm i en avlang form ca. 1½ l. Hell i massen.
    La parfaiten stå i fryseren i minst 4 t.
  • Ved servering skjæres den i skiver og serveres med marengser og frukt.
    Bon appetit!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!