2½dlsukker, fingranulertSmak til, heller for lite enn for mye.
3stkegg
125grsmør
1stkeggeplomme
2dlsitronsaftfriskpresset
Fremgangsmåte
Kjeks
Pisk egg og sukker til eggedosis.Sikt på ½ parten av melet og smøret helles i.Ta så resten av melet med bakepulver og kna til en god deig. La den hvile i kjøleskap, gjerne til dagen etter.
Ta den ut ca 30 min før du begynner å kjevle. Stikk ut kjeks med en passende ring, en liten kaffekopp gjør nytten!
Sitronkrem nr. 1
Smelt delfiafett på svak varme. Bland resten i. La den avkjøles.Smøres på kakene når de er avkjølt.Denne kremen er mer holdbar enn den andre.
Sitronkrem nr. 2
Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner ==> til 2 dl.Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.Ta kjelen av platen og visp inn smør. Smør sitronkremen på kjeksene når de skal spises.kremen er holdbar ca 14 dager i kjøleskap og har du kjeksene klare i boks er det fort gjort å smøre noen ferdig.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!