Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Småkaker
Norsk
7-8 min.
180 gr

Ingredienser
 

Kjeks

  • 3 stk egg
  • 250 gr sukker
  • 500 gr hvetemel
  • 300 gr smør
  • 3 ts bakepulver

Sitronkrem nr. 1

  • 200 gr delfiafett
  • 375 gr melis eller fingranulert sukker
  • sitrondråper etter smak

Sitronkrem nr. 2

  • 2 stk sitroner finraspet skall
  • dl sukker, fingranulert Smak til, heller for lite enn for mye.
  • 3 stk egg
  • 125 gr smør
  • 1 stk eggeplomme
  • 2 dl sitronsaft friskpresset

Fremgangsmåte
 

Kjeks

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.
    Sikt på ½ parten av melet og smøret helles i.
    Ta så resten av melet med bakepulver og kna til en god deig.
    La den hvile i kjøleskap, gjerne til dagen etter.
  • Ta den ut ca 30 min før du begynner å kjevle. Stikk ut kjeks med en passende ring, en liten kaffekopp gjør nytten!

Sitronkrem nr. 1

  • Smelt delfiafett på svak varme. Bland resten i. La den avkjøles.
    Smøres på kakene når de er avkjølt.
    Denne kremen er mer holdbar enn den andre.

Sitronkrem nr. 2

  • Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner ==> til 2 dl.
    Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
    Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
    Ta kjelen av platen og visp inn smør.
    Smør sitronkremen på kjeksene når de skal spises.
    kremen er holdbar ca 14 dager i kjøleskap og har du kjeksene klare i boks er det fort gjort å smøre noen ferdig.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!