Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Oppskriften er hentet fra Odense sine sider.

Ingredienser
 

  • 400 g ODENSE Ekte Marsipan
  • 150 g ODENSE Nougat
  • 200 g ODENSE Mørk Sjokolade 55%
  • 1 dl bringebærsaft Saft eller fra bringebær
  • 4 plater gelatin

Overtrekk

  • 200 g ODENSE Mørk Sjokolade 55%

Fremgangsmåte
 

  • Finn en form som måler ca 25 x 25 cm.
    Kjevle ut marsipanen ut så den måler 25 X 25 cm, eller slik at den dekker hele bunnen av formen jevnt.
  • Smelt deretter sjokolade og nougat sammen til en jevn masse. Spre massen utover marsipanbunnen. Sett så hele formen på kjøl til nougat- og sjokolademassen har satt seg.
  • Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Blandes deretter sammen med oppvarmet bringebærsaft.
  • Nå skal bringebærgeléen helles over nougaten, men pass på at den ikke er så varm slik at den smelter nougat- og sjokolademassen. Se tips ang å bruke litt potetmel før du heller geléen over. Sett deretter formen med konfekten på kjøl igjen inntil geléen har satt seg.
  • Skjær konfekten ut i passende stykker på 2,5*2,5 cm eksempelvis. Legg konfektstykkende på et bakepapir eller en rist og dekk alle bitene med tempert sjokolade som overtrekk. La sjokoladen sette seg før servering.

Tips og triks!

Man kan med fordel bruke litt potetmel og drysse det over nougat- og sjokolademassen før man heller geléen over. På den måten setter geléen seg bedre fast og hindre at de glir fra hverandre.
Man behøver heller ikke bruke gele, marsipan og sjokolade er også veldig godt sammen.
Oppskrift på hjemmelaget marsipan finner du her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!