Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Lett

Ingredienser
 

  • 1 l vann
  • 150-200 gr sukker
  • 1 l skrelte pærer Jeg brukte 8 pærer
  • sitron
  • evt Atamon desinfiserende middel.
  • vaniljestang eller kardemommefrø , stjerneanis etc

Fremgangsmåte
 

  • Det er viktig å begynne med rene og tørre glass, gjerne Norgesglass, eller rene syltetøyglass. Det er viktig at lokket blir helt tett. Vask glassene i oppvaskmaskin.
    Bruk evt desinfiseringmiddel etter bruksanvisning på pakken.
    For å tørke samt desinfisere settes glassene i stekeovnen på 100 grader i 15 min.
  • Gode pæresorter er Grev Moltke, Dobbel Philippa. Pærene må være snaut modne.
    Jeg hadde ikke pærer i hagen, så jeg kjøpte Santa Maria pærer fra Italia i vår Asiabutikk. De egner seg veldig godt til hermetisering og blir veldig gode.
  • Vask og skrell pærene, skjær ut «midten» med steiner og del i to. Er pærene store del gjerne i mindre . Ha de skrelte pærene i en bolle med kaldt vann med litt sitronsaft (dette for å unngå misfarging på pærene).
  • Kok opp sukkerlake av 1 liter vann og 150-200 g sukker (avhengig av søtt du liker det) Sukkeret skal være helt oppløst. Ha 1-2 ss sitronsaft i sukkerlaken. Ha i de smakstilsetninger du liker.
  • Kok pærene forsiktig i sukkerlake ved 80-90 grader til de blir møre, ca 15-20 min.
    Legg deretter frukten over på rene, tørre og varme glass.
  • Sukkerlaken kokes opp igjen, siles og has over pærene. Laken fylles helt opp og lokket skrues på. Tørk av kant og sett på hodet til kjøling. Etter avkjøling går en over lokket og sjekker at det er helt tett. Oppbevares mørkt og kjølig.
    Holder seg hele vinteren!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!