Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Bakst
45 min.
180 C
+
+

Utstyr

  • 2 stk 2l brødformer

Ingredienser
 

  • 600 g grovt rugmel
  • 200 g hvetemel
  • 100 g havregryn
  • dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl havrekli
  • 2 ts salt
  • 50 g gjær
  • 7 dl vann
  • 2 dl skummet kultur melk kan erstattes med vann for melkefri
  • 3 ss rapsolje

Fremgangsmåte
 

  • Bland alt det tørre.
    Løs opp gjæren i lunkent vann, skummet kultur melk og rapsolje.
    Melkeblandingen skal være ca. 38 grader.
  • Elt deigen i kjøkkenmaskin ca 10 minutter . Deigen skal være klissete .
  • La deigen heve i ca. 30 minutter.
  • Fordel deigen i to smurte brødformer, dekk til og la brødene heve på et lunt sted i ca en time, gjerne lenger.
  • Forvarm ovn til 180 grader og stek brødene i ca. 45 minutter.
  • Ta brødene ut og la dem «hvile « 5 minutter i formene.
    Øk temperaturen i stekeovnen til 250 grader.
  • Når brødene har fått hvile, ta dem ut av formene og stek dem i ca 10 minutter ved 250 grader, til skorpen blir sprø rundt hele brødet .
    Avkjøl på rist.

Tips og triks!

Etter at du har smurt formene kan du helle solsikkefrø i formen og snu den rundt slik at de fordeler seg seg rundt i formen. 
Da får du sprø, deilige solsikkefrø på utsiden av brødene.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!