Minst 4 timer til å stivne, helst over natten i kjøleskap
Lett
+
8
Ingredienser
½lfløte
5stkeggeplommer
2-3sssukker/melis
8plater gelantin
½-¾dlrom, evt portvin, eplemost
Pynt og mellomlag
1platerevet sjokolade
bringebærsyltetøyevt jordbær
Fremgangsmåte
Pisk fløten mykt stiv.Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.Legg gelantinplater i kaldt vann i ca 5 min. Klem ut vannet og smelt gelantinen i litt varm væske.
Bland fløte, eggedosis og smakstilsetning. og bland inn den oppløste gelantin i en tynn stråle.Hvis du skal bruke eplemost, så fin en ren, ferskpresset eplemost og kok den litt ned. Ikke bruk de som er tilsatt sukker.
Hell massen i en vætet form når den så vidt begynner å stivne. Fromasjen må kunne holde på bærene og sjokoladen, så den ikke synker ned i fromasjen.Ha den lagvis med revet sjokolade og syltetøy.
Ha revet sjokolade på toppen og pynt med noen friske bær
Tips og triks!
Fromasjen kan med fordel lages i porsjonsformer, som pene glass eller lignende.Jeg vil tro at også appelsin vil være friskt og godt til sjokoladen i denne puddingen. Denne oppskriften er fra Gyldendals Nye store kokebok, som jeg fikk av Fred i "morgengave". Han var engstelig for kostholdet :)
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!