Varm 2 ss olje i en gryte over høy varme. Tilsett kjøttet, litt om gangen, slik at det blir ordentlig brunt og ikke begynner å koke. Stek i 4-5 minutter, eller til det er brunet over alt. Fjern kjøttet fra gryten og sett til side.
Varm den gjenværende oljen i pannen, tilsett løk og hvitløk og stek, rør godt, i 4-5 minutter, til det er blankt.Skrap opp biter fra bunnen av gryten ved hjelp av en treskje. Rør inn oksekraft. Visp melet med litt av vinen til glatt røre, hell den gradvis i den gjenværende vinen, visp til en jevn røre med konsistensen av kremfløte.
Ha kjøttet tilbake i gryten, og hell deretter over vin- og melblandingen. Kok opp, rør til det tykner, og tilsett deretter Worcestershire saus og sukker og krydder, etter smak, med salt, nykvernet sort pepper og ingefær. Dekk gryten med lokket, reduser varmen til blandingen koker, og kok veldig forsiktig i 2 timer, rør fra tid til annen (alternativt kok gryten lav varme stekeovn, ca 100 C). Etter 2 timer, tilsett soppen, få gryten i kok og reduser varmen til gryten bare såvidt koker og kok i ytterligere 1/2 time, eller til kjøttet er ømt.
Bland sennep, pepperrot og kremfløte (hvis du bruker det) i en bolle til det er godt blandet. Rør den inn i gryten rett før servering. Serveres med potetmos og dampede grønnsaker.