Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
5 - 10 min.
200 C
Lett

Utstyr

  • Minimuffins brett

Ingredienser
 

  • 2 ark filo bakverk (måler 25x25cm
  • litt smeltet smør
  • 3 stk modne fiken eller en pose myke, tørkede
  • 100 g Blue Castello Roquefort eller lignende blå myk ost.
  • 1 ts sitronsaft
  • 3 stk salvieblader hakkede
  • sprinkling av malt paprika

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm ovnen til 200C . Du får 24 stk. av denne oppskriften.
  • Pensle to ark filo med smør og legg oppå hverandre. Skjær i 24 like firkanter. Sett rutene sammen i par på toppen av hverandre i en 45 graders vinkel for å lage en stjerneform. Trykk inn i hullene i en 12 mini-muffinsboks. Gjenta med de resterende bakverkene for å lage 24 miniterter.
  • Stekes i ovnen i ca 5-10 minutter, eller til gyldenbrun og sprø.
    Avkjøl på rist.
  • Hakk fiken i små biter, og fordel de i filoskålene. Legg ost, sitronsaft og salvie i en bolle. Mos sammen med en gaffel, krydre med pepper, og ha deretter en skje av ostblandingen på toppen av fiken. Dryss lett med paprika.
  • Stekes i ovnen i fem minutter, eller til osten nettopp har smeltet.

Tips og triks!

Hvis den ferske fikenen har seigt skinn, så ta ut kjøttet med en skje.
Hvis fiken ikke er i sesong, kan du bruke en pære, som skrelles og skjæres i terninger og vendes i sitronsaft.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!