Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Ca 10 boller
12-15 min.
220 C

Ingredienser
 

  • 5 dl melk
  • 1 ½ dl flytende margarin eller smeltet smør
  • 1 pk/pose gjær
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ½ dl sukker
  • ca 100 gr jyttemel
  • 500 g semper fin mix
  • Eventuelt 1-2 g støtt/knust safran + 1 ts sukker og 1 ss varmt vann for å løse opp safranen

Fremgangsmåte
 

  • Varm opp melk og flytende Melange til fingervarmt. Rør inn fiberhusk og gjær og la blandingen svelle i 6-8 minutter.
  • Bland sammen sukker, eventuelt safran, kardemomme og mel i en bakebolle og elt sammen, bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30-40 minutter til dobbel størrelse.
  • Ha litt flytende Melange på bakebordet og på hendene og trill ut boller som settes på et bakepapirkledd stekebrett.
    Dekk med et klede og etterhev i 30-40 minutter. Pensle med egg eller vann og sukkerblanding.
    Stek i varm stekeovn 220 grader på midterste rille i 10-15 minutter, steketid avhengig av størrelse på bollene.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!