Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Forrett
+
Lunch
Norsk
10 - 12 min.
+
Ca. 45 min
175 c
+
200 C
Lett
+
+
4

Utstyr

  • Paiform: 24 cm diameter

Ingredienser
 

Bunn

  • 60 g smør
  • 100 g cottage cheese
  • 2 dl hvetemel gjerne grovbakstmel
  • ½ ts salt

Fyll

  • 250-300 g renskåret laks
  • 8-10 friske sjampinjonger
  • ½ purre, en bunt gressløk eller dill
  • 4 stk egg
  • 2 dl fløte
  • 200 g cottage cheese
  • 1 ts salt
  • pepper
  • ca 1½ dl revet hvit ost en med god smak, cheddar er godt
  • noen brokkoli topper

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Arbeid sammen smør, cottage cheese, hvetemel og salt til en jevn deig. Deigen kan med fordel lages i en foodprocessor.
  • Kjevle ut deigen og kle en paiform. La deigen gjerne henge litt over kanten på formen, så unngår du at den "krymper». Prikk bunnen med en gaffel og forstek på nederste ribbe i stekeovnen. Ikke smør formen, da siger deigen ned på kanten.

Fyll

  • Del opp laksen i mellomstore terninger, soppen i skiver/båter og vårløk i ringer. Skjær topper av brokkoli. Legg over i den forstekte bunnen. Stek gjerne soppen i litt smør først.
  • Visp sammen egg, fløte/melk og cottage cheese og tilsett salt og pepper. Hell eggeblandingen over laksefyllet og dryss over revet hvit ost.
  • Stek laksepaien på 175 c på nederste ribbe. Stek til paien til eggeblandingen er stivnet.
  • La paien hvile 10-15 min før servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!