Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
4

Ingredienser
 

  • 4 ss olivenolje
  • 4 stk hvitløkbåter finhakket
  • 1 ts tørket rød chili i flak
  • 1 ts paprikapulver
  • 500 g middels store rensede rå scampi
  • 1 ss nypresset sitronsaft
  • 1 ss tørr sherry
  • salt og nymalt pepper
  • 2 ss bladpersille hakket

Fremgangsmåte
 

  • Varm olivenoljen i en panne på middels varme.
    Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter.
    Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server straks.

Tips og triks!

Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløksskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!