Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
4

Utstyr

  • Sous vide, men du kan bruke vanlig stekeovn.

Ingredienser
 

  • 150 g rabarbra jo mer rosa jo bedre
  • 35 g sukker
  • 35 g vann
  • 4 stk store eggeplommer
  • 100 g strøsukker
  • 350 ml kremfløte
  • 1 stk vaniljestang frø skrapet ut
  • 3 gelatinblader

Fremgangsmåte
 

  • Vakuumpakk rabarbraen med sukker og vann i et enkelt lag og slipp dem i vannbadet ved 61 ° C i 45 minutter. Fisk ut posene og legg dem i isvann og deretter inn i kjøleskapet til du skal bruke den.
  • Alternativt kan du bake rabarbraen med vannet og sukkeret ved 180 ° C i omtrent en halv time i stekeovn eller til det er mykt, men ikke blekt. La avkjøles.
  • Ha kremen (eller melk hvis du bruker den) i en kjele med vaniljestangen og kok den forsiktig opp. I mellomtiden pisker du eggeplommene og sukkeret i en bolle til eggedosis. Legg en sil over bollen klar til fløten.
  • Når kremen har kokt opp, hell den gjennom silen over eggene for å sile av vaniljestangen og eventuelle trebiter som har kommet av den i kremen.
  • Pisk det hele sammen og hell det tilbake i kasserollen. Ha kasserollen på svak varme og visp hele tiden til vaniljekremen tykner nok til at den kan dekke baksiden av en skje, og hvis du trekker en strek gjennom vaniljesausen med fingeren, forblir streken der
  • Ha kremen over i en bolle. Klem overflødig vann ut av gelatinen og visp den inn i den vaniljesausen til den har smeltet helt
  • Hell vaniljesausen ramekins eller i glass. Uansett hvilken form du har valgt, så sett dem i kjøleskap i minst 6 timer
  • Dypp formen kjapt i varmt vann for å løsne pannacottaen og ha den på en tallerken.
  • Topp pannacottene med den kokte rabarbraen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!