Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
kaker
ca 20 min
160 C
+
+

Ingredienser
 

Bunn

  • 200 g eggehviter
  • 250 g melis
  • 150 g malte mandler/hasselnøtter se Tips
  • 50 g potetmel
  • 50 g mandelflak

Fyll

  • 200 ml kremfløte kald
  • 150 g mascarpone ost kald
  • 50 g melis pluss litt til dryss på toppen
  • 125 g bringebær
  • 50 g blåbær
  • 60-70 g mørk sjokolade 1/3 for fyllet, 2/3 for toppen

Alternativt fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 1 boks mandarinbåter
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2-3 ss melis etter hvor søtt du vil ha fyllet
  • sjokolade som forrige fyll.

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Sett frem de riktige mengdene melis, malte mandler/hasselnøtter og eggehviter. Bruk romtempererte egg for å få stivere marengs. Ha eggehvitene i en bolle og pisk dem til du får stive topper.
    Start sakte og øk farten etter hvert som hvitene stivner.
  • Deretter reduserer du mikserhastigheten til lav og tilsetter sukker litt etter litt. Bland til alt sukker er innarbeidet og marengsen får et silkeaktige utseende.
  • Bland de malte mandlene eller hasselnøtter og potetmel i en bolle. Vend det forsiktig i marengsen med en slikkepott. Prøv å gjøre en sirkelbevegelse som går nedenfra og opp for å holde den luftige blandingen.
  • Klargjør en sprøytepose og en stor rund tupp.
  • Forvarm ovnen til 160 ºC.
  • Legg et bakepapir på et stekebrett og fyll sprøyteposen med marengs. Sprøyt ut rette «stenger» ved siden av hverandre i den lengste retningen. De må være tett sammen. Bruk et ca 40 x 30 cm stort område av platen.
  • Plasser Budapest-rullebunnen i ovnen på den midterste risten i 20 minutter.
  • Når bunnen er bakt, tar du den ut av ovnen og lar den avkjøles helt. Legg et nytt bakepapir på arbeidsflaten og snu marengsbunnen forsiktig, men raskt. Dekk til det med et litt vått kjøkkenhåndkle i et par minutter, og fjern deretter det gamle bakepapiret. Det våte håndkleet får papiret til å gå lett av uten å ødelegge bunnen.

Fyll

  • Pisk fløten til myk krem, ikke for stiv. Bland sammen mascarpone, kremen og melis. Bland til du får en fin tykk og jevn konsistens.
  • Fordel fyllet over marengsbunnen. Vær raus med fyllet og bruk alt.
  • Legg fruktene oppå kremen. Hakk sjokoladen og dryss den over krem og frukt.
  • Snu deretter marengsbunnen med langsiden foran deg og rull den opp, og hold den intakt. Du kan bruke bakepapiret eller en silikonmatte til å rulle den.
  • Gjør det sakte, forsiktig og med tålmodighet, så du ikke knuser marengsen.
  • Budapest-rullen ser finere ut hvis du plasserer enden av rullen nederst. Til slutt smelter du resten av sjokoladen og drypper den over marengsrullen. Dryss den med melis og den er klar til å servering.
  • Nyt!

Alternativt fyll

  • Pisk kremen med melis og fordel over bunnen.
    Helle av laken på mandarinene og tørk de på et tørkepapir.
    Fordel båtene over kremen, hakk sjokolade og dryss på og rull kaken sammen som beskrevet over.

Tips og triks!

Du kan bruke all slags bær du liker, jordbær er veldig godt i.
Hvis du bruker hasselnøtter, blir de best om du rister dem i ovnen noen min og gnir av skallet med et kjøkkenhåndkle før du maler dem.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!