Sett frem de riktige mengdene melis, malte mandler/hasselnøtter og eggehviter. Bruk romtempererte egg for å få stivere marengs. Ha eggehvitene i en bolle og pisk dem til du får stive topper. Start sakte og øk farten etter hvert som hvitene stivner. Deretter reduserer du mikserhastigheten til lav og tilsetter sukker litt etter litt. Bland til alt sukker er innarbeidet og marengsen får et silkeaktige utseende.
Bland de malte mandlene eller hasselnøtter og potetmel i en bolle. Vend det forsiktig i marengsen med en slikkepott. Prøv å gjøre en sirkelbevegelse som går nedenfra og opp for å holde den luftige blandingen.
Klargjør en sprøytepose og en stor rund tupp.
Forvarm ovnen til 160 ºC.
Legg et bakepapir på et stekebrett og fyll sprøyteposen med marengs. Sprøyt ut rette «stenger» ved siden av hverandre i den lengste retningen. De må være tett sammen. Bruk et ca 40 x 30 cm stort område av platen.
Plasser Budapest-rullebunnen i ovnen på den midterste risten i 20 minutter.
Når bunnen er bakt, tar du den ut av ovnen og lar den avkjøles helt. Legg et nytt bakepapir på arbeidsflaten og snu marengsbunnen forsiktig, men raskt. Dekk til det med et litt vått kjøkkenhåndkle i et par minutter, og fjern deretter det gamle bakepapiret. Det våte håndkleet får papiret til å gå lett av uten å ødelegge bunnen.