Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Til kokingen

  • 300 g sukker skal helles i marengsen når den er ferdig kokt.
  • 1.5 dl vann

Til marengsen

  • 50 g sukker
  • 240 g eggehvite

Fremgangsmåte
 

KOK

  • Bland sukkeret sammen med vannet i en kjele og kok opp til 116 - 120 grader. Bruk et termometer, gjerne et sukkertermometer som angir gradene. Man bør helst ikke røre i sukkerlaken mens den koker, for da kan massen sukre seg.

Marengs

  • Mens laken kokes opp, piskes eggehvitene opp sammen med 50 gr. sukker. Begynn på laveste hastighet og pisk til det begynner å skumme og da kan du piske videre høyeste hastighet eller til massen er halvstiv.
  • Når sukkerlaken er varm nok, helles den i en tynn stråle i marengsen.
    Pass på å helle slik at sukkerlaken ikke treffer pisken.
  • Når alt av sukkerlaken er i massen pisker man videre på lav hastighet til marengsen er avkjølt, ca. 10 - 15 minutter.
    Marengsen kan farges når den er kald.
  • Massen er nå klar til bruk, den kan sprøytes ut i fine topper på en pai og brennes av med en brenner for å få fin farge.

Tips og triks!

Den kan farges når den er kald.
Dette er en veldig stabil marengs og den kan stekes til "pikekyss."
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!