Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Bland godt sammen til en klissete deig.
Heve
Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie. La deigen stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer.
Ferdighevet deig
Strø mel på et bakepapir. Ha deigen over på bakepapiret og brett den noen ganger inn mot midten
Når deigen brettes vil den heve enda litt til før den stekes
Etterhev
Legg deigen over på et bakepapir med bretteskjøtene ned. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller gryten det skal steke i og la deigen etterheve i 2 timer.
Steke
Sett et støpejernsgryte med lokk i ovnen og sett ovnen på 250 grader. La gryta stå i ovnen i minst 30 minutter. Ta gryta ut av ovnen og løft brødet over i gryta. Gryta må være varm for å få god skorpe.
Du kan enten strø litt frø eller mel i bunnen, eller du kan beholde bakepapiret på - da sitter ikke brødet fast i gryta.
Sett på grytelokket og la brødet steke i 30 minutter på 250 grader.
Ta lokket av gryta, skru ned ovnen til 200 grader og stek brødet videre i ca 15 minutter
Tips og triks!
Du kan også tilsette frø som chiafrø og gresskarkjerner i deigen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!