Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Frokostbrød
Norsk
200 C
+
250 C

Ingredienser
 

  • 500 g hvetemel
  • 100 g sammalt rug
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl kaldt vann
  • 1 ts honning

Fremgangsmåte
 

  • Ha alle ingrediensene i en stor bolle. Bland godt sammen til en klissete deig.

Heve

  • Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie. La deigen stå på kjøkkenbenken i 12-18 timer.

Ferdighevet deig

  • Strø mel på et bakepapir. Ha deigen over på bakepapiret og brett den noen ganger inn mot midten
  • Når deigen brettes vil den heve enda litt til før den stekes

Etterhev

  • Legg deigen over på et bakepapir med bretteskjøtene ned. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller gryten det skal steke i og la deigen etterheve i 2 timer.

Steke

  • Sett et støpejernsgryte med lokk i ovnen og sett ovnen på 250 grader. La gryta stå i ovnen i minst 30 minutter. Ta gryta ut av ovnen og løft brødet over i gryta. Gryta må være varm for å få god skorpe.
  • Du kan enten strø litt frø eller mel i bunnen, eller du kan beholde bakepapiret på - da sitter ikke brødet fast i gryta.
  • Sett på grytelokket og la brødet steke i 30 minutter på 250 grader.
  • Ta lokket av gryta, skru ned ovnen til 200 grader og stek brødet videre i ca 15 minutter

Tips og triks!

Du kan også tilsette frø som chiafrø og gresskarkjerner i deigen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!