Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 dl tørket tranebærbær
  • 0,5 dl konjakk
  • 1 gul løk liten
  • 1 fedd hvitløk
  • 450 g kyllingelever
  • 200 g usaltet smør
  • 1 bunt fersk timian liten krukke
  • 1 dl kremfløte
  • ca 40 g pistasjenøtter skrelt
  • smør til steking
  • salt
  • pepper
  • Til pynt
  • tørkede tranebær
  • pistasjenøtter

Fremgangsmåte
 

  • Bløtlegg tyttebærene i cognac i minst 1 time.
  • Skjær leveren i mindre biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
  • Stek løk, hvitløk og lever på middels varme i litt smør i en stekepanne.
  • Finhakk timian og ha i pannen. Smak til med salt og pepper.
  • Hell på konjakken, men lagre bærene. Tilsett fløten og kok opp. Hell i en food processor og bland til en jevn krem.
  • Skjær smøret i mindre biter. Tilsett litt smør om gangen i kjøkkenmaskinen mens du fortsetter å blande.
  • Ha i en bolle og bland med de bløtlagte tranebærene og pistasjnøttene. La stå i kjøleskapet i minst 3 timer eller over natten. Da har den tid til å slå seg til ro og bli spredbar.
  • Pynt med tyttebær og pistasjnøtter ved servering.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!