2tssitronsaft eller revet skall av 1 sitronevt. cognac
½-1tsbakepulver
2sssmeltet smør
ca 450ghvetemel7-8 dl
2tskardemomme
Fritering
ca 1kgfettmatfett, delfiafett
Fremgangsmåte
Smultringer
Visp egg og sukker. Tilsett de andre ingrediensene og rør til en jevn røre.La røren hvile litt. Røren skal være litt tykkere enn vaffelrøre.
Steking
Varm fettet til ca 160 -170°C. Når det bruser rundt en trepinne er fettet varmt nok.Hell røre i Gullringen, hold den ca 2 cm over fettflaten, trykk stemplet ned og slipp raskt når en passe stor smultring er formet.Snu den etter ca 1 min. Ikke stek flere enn ca 4 - 5 av gangen. Ta de opp og la de renne av seg på papir.
Tips og triks!
Litt cognac i tillegg til sitronskall er godt!Nå har jeg prøvd med forskjellig type fett og Delfiafett er best å bruke.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!