3 brødformer eller langpanne hvor du skiller brødene med bakepapir.
Ingredienser
1kgfin rug
1kgfint hvetemel
1-2ss salt - sukker -olje
50grgjær
ca. 1,4lmelk
Fremgangsmåte
Varm melken til ca 38 C. Løs opp gjæren i litt av melken eller bruk tørrgjær.Ha melet i en kjøkkenmaskin, hold igjen litt. Tilsett melk, gjær, salt, sukker og olje.Kjør deigen i ca 7 - 8 min ( for glutennettverk)Deigen må ikke være for fast.
La deigen heve til dobbelt størrelse under plast, ca 1 t. Elt ut og form 3 brød, legg de enten i brødformer eller ved siden av hverandre i langpanne. (Det gjorde mor og tante)Sett ovnen på så høyt det går. Etterhev brødene i ca 30 min. Et lett trykk skal sprette ut igjen.Demp oven til 200 C og stek brødene på nederste rille i 40 - 45 min.Det skal være en hul lyd når du banker på dem.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!