Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Fint brød med rug og hvete.
40 - 45 min
200 C
+

Utstyr

  • 3 brødformer eller langpanne hvor du skiller brødene med bakepapir.

Ingredienser
 

  • 1 kg fin rug
  • 1 kg fint hvetemel
  • 1-2 ss salt - sukker -olje
  • 50 gr gjær
  • ca. 1,4 l melk

Fremgangsmåte
 

  • Varm melken til ca 38 C. Løs opp gjæren i litt av melken eller bruk tørrgjær.
    Ha melet i en kjøkkenmaskin, hold igjen litt. Tilsett melk, gjær, salt, sukker og olje.
    Kjør deigen i ca 7 - 8 min ( for glutennettverk)
    Deigen må ikke være for fast.
  • La deigen heve til dobbelt størrelse under plast, ca 1 t.
    Elt ut og form 3 brød, legg de enten i brødformer eller ved siden av hverandre i langpanne. (Det gjorde mor og tante)
    Sett ovnen på så høyt det går. Etterhev brødene i ca 30 min. Et lett trykk skal sprette ut igjen.
    Demp oven til 200 C og stek brødene på nederste rille i 40 - 45 min.
    Det skal være en hul lyd når du banker på dem.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!