Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Bakst
Italiensk
ca 50 min
180 C
+
eller 160 C varmluft
Lett
+

Ingredienser
 

Bunn

  • 300 gr smør
  • ½ ts salt
  • 4 ss vann
  • 6 dl hvetemel

Fyll

  • 750 gr kremost myknet
  • 165 gr sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 3 stk egg skilt i plomme og hvite
  • 180 ml kremfløte

Topping

  • 300 gr skrellede epler tynt skivet
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss demerara sukker

Fremgangsmåte
 

Bunn

  • Forvarm ovnen.
    Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen. La hvile i kjøleskapet i ca 1 time.
    Kjevle deretter ut deigen slik at den får plass i en paiform som er ca 24 cm i dia. Dekk sidene også.
    Prikk paibunnen og stek den i ca 20 min, mens du lager fyllet.

Fyll

  • Pisk ost, sukker, kanel og eggeplommer til den er jevn. Bland inn fløten. Pisk eggehvitene med en mixer til den har bløte topper, vend det inn i røren i 2 omganger.
    Hell røren i paibunnen.

Topping

  • Bland epleskivene med sitronjuice og legg de overlappende på fyllet. Sprinkle sukker over.
    Stek kaken og la den avkjøle i ovnen med døren åpen.
  • Sett den i kjøleskap i minst 3 t. eller natten over.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!