Skjær laksen i grove biter og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med salt, fennikelfrø og appelsinskall til det blir seigt.
Tilsett eggehvite og kjør den seig igjen. Ha i tomatpuré og kjør videre mens du sper forsiktig med fløte til det blir en glatt farse.
Ha farsen i en liten, smurt form, eller fordel den i fire kaffekopper.
Fyll en større form med varmt vann, sett farseformen ned i vannet slik at det står to tredjedeler opp langs kanten og stek på 140 grader i rundt 25 minutter.
Server med en topping av lakse- eller ørretrogn, som fås i ordentlige fiskebutikker, eller en annen type rogn. Legg gjerne på en skive kokt purre. Eller ringer av fersk purre.
Akevittgelé
Varm opp hvitvinen slik at du kan smelte gelatinen i den. Hell i akevitt og rør inn en klype salt og sukker. Fordel dette på tallerkener som du så setter i kjøleskapet. Da får du et fint speil du kan legge skiver av lakseterrinen på.
Tips og triks!
Du kan kjøpe ferdig akevittgelè som du smelter forsiktig i vannbad og bruker på samme måte.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!