Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Kilde: Aftenposten
Forrett
Norsk
8

Ingredienser
 

  • 200 g laksefilet
  • 1 stk eggehvite
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 ts salt
  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ss appelsinskall revet
  • 2 dl fløte
  • lakserogn

Akevittgele

  • 1 dl hvitvin
  • 5 cl akevitt
  • salt
  • sukker
  • 2 plater gelatin

Fremgangsmåte
 

Lakseterrin

  • Skjær laksen i grove biter og kjør den i kjøkkenmaskin sammen med salt, fennikelfrø og appelsinskall til det blir seigt.
  • Tilsett eggehvite og kjør den seig igjen. Ha i tomatpuré og kjør videre mens du sper forsiktig med fløte til det blir en glatt farse.
  • Ha farsen i en liten, smurt form, eller fordel den i fire kaffekopper.
  • Fyll en større form med varmt vann, sett farseformen ned i vannet slik at det står to tredjedeler opp langs kanten og stek på 140 grader i rundt 25 minutter.
  • Server med en topping av lakse- eller ørretrogn, som fås i ordentlige fiskebutikker, eller en annen type rogn. Legg gjerne på en skive kokt purre. Eller ringer av fersk purre.

Akevittgelé

  • Varm opp hvitvinen slik at du kan smelte gelatinen i den. Hell i akevitt og rør inn en klype salt og sukker. Fordel dette på tallerkener som du så setter i kjøleskapet. Da får du et fint speil du kan legge skiver av lakseterrinen på.

Tips og triks!

Du kan kjøpe ferdig akevittgelè som du smelter forsiktig i vannbad og bruker på samme måte.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!