Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Kilde: Kokk Simon Laiti for Dinmat. Foto: Nufsaid
ca 5 min
200 gr
Middels
8

Ingredienser
 

Ostechips

  • 200 g gulost helst västerbottenost eller annen med god smak

Dill og blomkålpurè

  • 1 stk blomkål
  • 1.5 dl fløte
  • salt og kvernet pepper
  • 1 sitron
  • 1 bunt dill
  • 1 ss olivenolje
  • 50 g smør

Ørret

  • ca. 800 g ørret filet
  • 50 g havsalt
  • 800 ml vann
  • 0.5 dl olje

Pynt

  • 1 agurk
  • 6 eple
  • 1.5 dl sitronsaft
  • gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • 2 glass løyrom må være nok til 8 porsjoner
  • 1 bunt timian

Fremgangsmåte
 

  • Slik lager du ørret med blomkålpuré, kaviar og ostechips

Ostechips

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader.
  • Press osten ut i sirkelform, enten med en bakering eller en rund pepperkakeform.
  • Skjær den deretter i så tynne skiver som du klarer. Det skal være et stykke til hver porsjon.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir, og fordel osten utover. Stek i ovnen i fem minutter, til osten er blitt litt sprø.
  • Avkjøl.

Dill og blomkålpurè

  • Rens blomkålen, og skjær den i mindre biter.
  • Kok opp vann og salt, ha i blomkålbiter, og kok til bitene er helt møre.
  • Sil av vannet, og hell fløte over i gryten. Kok opp igjen.
    Mos til purè i foodprosessor.
  • Finhakk dill, og ha i.
  • Smak til med olivenolje, smør, sitronsaft og salt.

Ørret

  • Forvarm stekeovnen til 90 grader. Rens fisken, og del den i striper på 10x2 centimeter, en til hver porsjon.
    Bland salt og vann, og legg ørretstripene oppi.
    La de marineres i rundt 20 minutter. Ta fiskestykkene ut av marinaden, og fordel dem utover et stekebrett. Hell litt olje over dem, og ha plastfolie over der igjen. Ha et steketermometer i et av stykkene, og sett brettet inn i ovnen.
    La det stå til fisketemperaturen er 38 grader.

Pynt

  • Skjær skallet av agurken, og del den i små terninger.
  • Finhakk gressløk, og legg i en bolle sammen med agurk.
  • Hell over sitronsaft og salt og pepper.
  • Rens eplene, og skjær dem i tynne skiver.
  • Legg en stripe blomkålpuré på hver tallerken.
  • Legg en ørretstripe oppå, og hell en spiseskje med agurkblanding over.
  • Ha kaviar i en sprøytepose, og fordel rognen rundt fisken. Pass på at du har nok til alle porsjonene.
  • Pynt med en ostechips og epleskiver, og litt frisk timian, karse eller annet grønt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!