Du får et bra resultat ved å steke lammesteken på tradisjonell måte også, som er 125 °C i 2 – 2 ½ timer. Men om ønsker du en ekstra mør og saftig lammestek, så kan du senke temperaturen i ovnen og steke den på 90 °C i ca. 6 timer. Ved å tilberede lammesteken på så lav temperatur blir steka jevnt rosa tvers igjennom. Den lave temperaturen gjør at du ikke får du noe bruning på kjøttet, derfor anbefaler vi å brune lammelåret under grillen i ovnen noen minutter først.
Sett grillfunksjonen i ovnen på 250 °C. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Sett lammelåret litt høyt i ovnen, og grill det i ca. 8 minutter, til det har fått en lys gyllen farge. Ta ut steken og still ovnen på 90 °C med over- og undervarme. La døra stå litt åpen, så ovnen får kjølt seg ned etter grillingen. Imens ovnen kjøler seg ned preparerer du steken ferdig.
Del hvitløk i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåtene. Gni steken til slutt inn med tørket eller hakket frisk rosmarin.
Skrell løk og gulrøtter og skjær dem i grove biter. Legg grønnsakene i en langpanne eller en stor ildfast form, og legg lammelåret over. Stikk inn steketermometer i steken, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca. 5 dl vann i langpannen, så du får en sjy å lage saus av.
Når steketermometeret viser 65 °C etter 5-6 timer er steken medium, og på 70 °C er den medium pluss. Lammesteken er gjennomstekt på 75 °C.