Bestemor Bullens oppskrift. Mamma skrev alltid hvem hun hadde fått oppskriften av.
Ca. 10 min
175 c
Ingredienser
2stkkokte eggeplommer
2stkrå eggeplommer
125gfint sukker
250gsmør
300ghvetemel
Fremgangsmåte
Gni de kokte eggeplommene godt ut og rør dem sammen med de rå. Tilsett sukkeret og pisk eggedosis.
Rør inn romtemperert smør vekselvis med melet. Melmengden må reguleres i forhold til størrelsen på eggeplommene. Elt deigen jevn, men ikke arbeid den for mye. Den kan lett bli kort og vanskelig å trille ut. Dekk til deigen godt og la den stå i kjøleskapet i ca. 1 time.
Trill til pølser tynne som en lillefinger, del i ca. 12 cm lange biter og form til små kranser. Sett dem på bakepapirkledd stekeplate. Pensle hver krans med sammenvispet eggehvite og strø med perlesukker.
Stek kakene på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter til de er lysegule og gjennomstekte. Ta dem forsiktig over på en rist når de er litt avkjølt. Vær forsiktig, kakene går lett i stykker. Oppbevar kakene i en tett boks.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!