For å forberede denne superenkle melitzanosalata (gresk aubergine-dip), så start med å bake auberginene i en forvarmet ovn ved 200C.
Du kan enten bake dem hele eller skjære i to på langs, avhengig av hvor lang tid du har på å bake dem. Velger du å bake de hele, bruk en gaffel til å lage noen hull i auberginene, legg de på et fat og stek i ca 1 time.
Fjern skallet på auberginene og del fruktkjøttet i terninger.
Ha fruktkjøttet og de resterende ingrediensene i en stor bolle og bland kraftig med en tresleiv. (Hvis du foretrekker at melitzanosalataen din skal ha en mer kremet tekstur, ha ingrediensene i en blender eller foodprosessor og pulser, tilsett olivenolje gradvis på en jevn strøm.
Alternativt mos auberginene med en gaffel). La melitzanosalataen (gresk aubergine-dip) avkjøles og sett i kjøleskapet for å la smakene blande seg.
Server melitzanosalataen i en liten bolle pyntet med en hel svart oliven.