Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 500 g biffstrimler
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd

Saus

  • 3 ss ketsjup
  • 6 ss hoisinsaus
  • 1 ss soyasaus
  • 4 ts sweet chilisaus
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss eplesider- eller hvitvinseddik
  • salt pepper og olje til steking

Fremgangsmåte
 

  • Sett over ris slik at dette er klar for servering samtidig med kjøttet.
  • Bland ketsjup, hoisinsaus, soyasaus, sweet chilisaus, chiliflak og eddik sammen i en skål. Smak gjerne.
    Om det vil ha mer av det ene eller det andre er det bare å røre inn.
    Det er veldig godt om det er skikkelig sting i retten.
  • Varm opp en stor stekepanne eller wok, ha i litt olje og stek kjøttet i omganger. Kjøttet kan gjerne få litt stekeskorpe og trenger ikke å være gjennomstekt.
    Krydre kjøttet med litt salt og pepper mens den steker.
  • Legg kjøttet over på en tallerken etter hvert som det blir ferdig.
    Del paprika og løk i store biter, hvitløken i skiver. Jeg liker å steke løken først. Ha i hvitløken når løken begynner å bli myk.
    Ha opp i paprika og stek, ikke så de blir helt møre, det må være litt sprøhet i grønnsakene.
    Hell i sausen som du har blandet sammen og la det hele få et oppkok.
  • Ha opp i kjøttet og la det småkoke et par minutter til, gjerne under lokk.
  • Server med risen som nå burde være klar den og.

Tips og triks!

Jeg har brukt entrecote og kalvestek. Kjøttet du bruker bør være mørt for det skal bare stekes og putre noen få min. 
Jeg bruker egentlig bare oppskriften til sausen, den dobler jeg om jeg bruker mer kjøtt. Jeg liker mye paprika og har i alle farger som jeg kan finne.
Denne gangen brukte jeg Hoisinsaus fra Asiabutikken, den var litt tykkere i konsistensen enn den fra meny (husker ikke merket), men den var like god.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!