Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
30 - 40 min
180 C
+
+

Ingredienser
 

  • 175 g fint sukker
  • 175 g smør mykt
  • 3 egg
  • 225 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g malte mandler
  • 1 stk sitron kun raspet skall
  • 2-3 ss melk hvis røren virker for tykk

Fremgangsmåte
 

  • Ha smør og sukker i en stor bolle og bruk en elektrisk mikser til å piske alt godt til det er kremaktig og lyst.
  • Tilsett eggene ett etter ett, pisk godt etter hver tilsetning.
  • Vend inn mel, malte mandler, og bakepulver, sammen med sitronskall.
  • Bland alt godt for å få en jevn tykk røre.
  • Smør og mel en 22 cm rund kakeform, og fordel røren jevnt. Eller bruk en avlang brødform.
  • Stek i den forvarmede ovnen ved 180 gr i 30 minutter eller til den er gylden og et spyd satt inn i midten kommer ut rent.
  • La avkjøle i 15 minutter, ta deretter kaken forsiktig ut av kakeformen, og flytt over på en rist for å avkjøles helt.

Tips og triks!

Det er helt riktig at kaken skal ha en topp på midten og gjerne sprekke opp.
Hvis du vil pynte med kandisert sitron eller appelsinskall, finner du fremgangsmåte her.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!