Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
25 min.
140 C vifte
+
160 C
+
+

Ingredienser
 

Kakebunner

  • 225 g mel siktet
  • 2 store ts bakepulver
  • 100 g valnøtter finhakket
  • 225 g smør myknet, pluss ekstra for smøring
  • 225 g fint sukker
  • 4 store egg pisket

Karamelliserte valnøtter

  • 100 g fint sukker
  • 10 valnøtthalvdeler

Smørkrem

  • 125 g smør myknet
  • ½ ts vaniljeekstrakt
  • 2 ss melk
  • 250 g melis

Glasur

  • 2 store eggehviter
  • 350 g fint sukker
  • ¼ ts krem ​​av tartar

Fremgangsmåte
 

Kakebunner

  • Forvarm ovnen til 160C, 140 C om du bruker viften.
    Smør 3 x 20cm kakeformer og kle bunnen av hver form med bakepapir.
  • Bland mel, bakepulver og valnøtter sammen i en bolle.
    I en separat bolle, pisk fløte, smør og sukker sammen til det er blekt og luftig. Pisk inn eggene litt om gangen.
  • Vend inn melblandingen med en stor metallskje. Fordel blandingen likt mellom de 3 formene og jevn flatene.
  • Stek i ca 25-30 minutter, eller til kakene er gyllenbrune og spenstige å ta på. La avkjøle i formene i noen minutter og vend deretter ut, fjern papiret og avkjøl ferdig på rist.

Karamelliserte valnøtter

  • For å karamelliserte valnøttene, heller du sukkeret og 2 ss vann i en panne og varm opp på lav varme til sukkeret begynner å smelte. Øk varmen og kok karamellen til en mørk gyllen farge (OBS: kokende sukker er ekstremt varmt. Håndteres veldig forsiktig).
    Fjern fra varmen, tilsett valnøtthalvdelene og virvl for å belegge karamellen. Legg valnøtthalvdelene til et silikonark og la det stivne.

Smørkrem

  • Til smørkremen, ha smør, vaniljeekstrakt, 1 ss melk og halvparten av melis i en stor bolle og pisk til en jevn masse. Pisk inn resten av melis. Hell i resten av melken, om nødvendig for å få smørkremen til riktig konsistens.
  • Smør halvparten av smørkremen over en av de avkjølte bunnene og legg den andre bunnen oppå. Smør den resterende smørkremen over den andre bunnen og topp med den tredje bunnen. Den skal ha glasur på, så det er kun 2 lag smørkrem.

Glasur

  • For den kokte glasuren har du eggehvitene, sukkeret, 4 ss vann og kremen av tartar i en varmefast bolle satt over en panne med varmt vann og visp i 8-10 minutter til den er tykk.
  • Arbeid raskt (glasuren stivner raskt), dekk toppen og sidene av kaken med glasuren, snurr glasuren for å danne myke topper. La stivne på et kjølig sted, men ikke i kjøleskapet. Pynt med de karamelliserte valnøttene.

Tips og triks!

Kremortartari får man kjøpt bl.a på apoteket. Dette er et pulver som gjør piskede eggehvitter mer stabile.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!