Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
160C vifte
+
180 C
+
+

Ingredienser
 

Bunner

  • 6 store egg
  • 150 g fint sukker
  • 100 g mel siktet
  • 2 ts bakepulver
  • 50 g siktet

Fyll og topping

  • 2 x 390g glass sorte kirsebær i kirsch 500g drenert vekt
  • 2 toppede ss maismel
  • 750 ml kremfløte pisket

Dekorasjon

  • 150 g hvit sjokolade
  • 250 g vanlig sjokolade ca. 46 % kakaotørrstoffer
  • 24 friske kirsebær med stilker

Fremgangsmåte
 

Bunner

  • Forvarm ovnen til 180C/160C Vifte
    Smør to 23cm kakeformer lett og kle bunnen med smurt bakepapir.
  • Knekk eggene i en miksebolle, tilsett sukkeret og visp til blandingen er blek og tykk nok til å etterlate et spor når vispen løftes ut av bollen. Bland forsiktig inn siktet mel og kakaopulver. Vend blandingen inn i de tilberedte formene.
  • Stek i 25-30 minutter, til bunnene er godt hevet og begynner å krype bort fra sidene av formen. Vend ut på en rist til avkjøling og ta bort papiret

Fyll

  • Til fyllet, tømmer du glassene med kirsebær, ta vare på saften.
    Kutt kirsebærene grovt i fire. Mål opp maismelet i en liten kasserolle, rør det ut med en liten mengde av den juicen til kirsebærene, og rør deretter inn resten av juicen. Sett på middels varme og kok sakte opp, rør til det tykner, og la det småkoke i 2 minutter. Ta av varmen, tilsett kirsebærene og la avkjøle. Avkjøl til den er ganske stiv.

Dekorasjon

  • Til dekorasjonen smelter du den hvite og den vanlige sjokoladen i 2 separate boller over 2 panner med lett kokende vann. Dypp 12 av de friske kirsebærene i den vanlige sjokoladen og la stivne på et ark med bakepapir som ikke kleber. Dypp de resterende 12 friske kirsebærene i den hvite sjokoladen og la stivne. Hell den gjenværende smeltede sjokoladen i 2 separate engangs sprøyteposer.
  • Tegn et rektangel i kredittkortstørrelse på et stykke papir og plasser det vertikalt. Tegn et tre i rektangelet for å bruke som mal. Legg et ark med non-stick bakepapir over malen. Klipp av tuppen av den vanlige sjokoladesprøyteposen (begynn med en veldig liten spiss). Rør 12 (pluss noen få reserver i tilfelle de går i stykker) sjokoladetreformer på non-stick pergamentet.
    La stivne og stivne.
  • Når sjokoladen på kirsebærene har stivnet, klipp av enden av sprøyteposen med hvit sjokolade og rør tynne linjer med hvit sjokolade over de vanlige sjokoladedyppede kirsebærene. Rør tynne linjer med vanlig sjokolade over de hvite sjokoladedyppede kirsebærene. La stå for å stivne.
  • Pisk fløten til myke topper. Del kremen i to, sett den ene halvdelen til side, til toppen og sidene av kaken.
  • Skjær hver bunn i 2 lag med en lang skarp kniv.
    Del kirsebærblandingen i 3.
    Fordel en tredjedel av kirsebærblandingen over den delte bunnen. Del resten av kremen i 3 og fordel en tredjedel over kirsebærblandingen. Topp med neste bunn og fortsett til du har tre lag med kirsebær og krem. Topp med det siste bunnen.
  • Fordel halvparten av den kremen rundt sidene av kaken og dekk med sjokoladetrærne. Fordel resten av kremen på toppen og lag fine rosetter og dekorer med sjokoladedyppede kirsebær.

Tips og triks!

Hvis sjokoladen begynner å stivne mens du piper, forsegl spissen med litt tape, legg sprøyteposen i en bolle og stek i mikrobølgeovnen i noen sekunder.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!