Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Tante hadde 3 gutter som alle spiste godt, for henne var det viktig å ha gode, sunne mettende brød.
Dette er hennes oppskrift.
1,5 t
200 C
+

Utstyr

  • 4 former eller langpanne, skill brødene ved å pensle med olje

Ingredienser
 

  • 2 kg sammalt hvete
  • 3 dl store havregryn
  • 1,5 dl hvetekli
  • 50 g gjær
  • 1 l lunken skummet melk
  • 3 ss olje
  • 7 dl lunkent vann
  • 1 ss salt

Fremgangsmåte
 

  • Løs opp gjæren i litt av melken. Jeg liker å gjøre det selv om det sies at den kan smuldres rett i deigen. Eller bruk tørrgjær.
  • Du kan legge i bløt havregrynene og kliet i noen vannet eller melken slik at det får trukket til seg væske.
  • Elt alt godt sammen, hold igjen litt på melet så ikke deigen blir for fast.
  • Hev deigen i 3 timer, ha den over i stor bolle som er stor nok til at deigen kan utvide seg.
  • Del deigen i 4 ha den i formene og sett formene rett i kald ovn. Sett ovnen på 200°C og la de stå på nederste rille i 1,5 t.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!