Ingefær kuttes fint. Grovkvern alle ingrediensene en gang. Det hele eltes sammen, deigen må ikke bli for bløt. 1,5 kg fet svinefarse, 100 g fersk ingefær, 1 ts allehånde, 1 ss sort pepper, 3 ts salt, 3 egg, 2 dl fløte, ca 5 meter tarmer
Det ble veldig godt med fersk ingefær. I pølsene kan man ha i det man ønsker av urter og andre krydderier. Søk på nett etter idèer om du ikke har noen. Men uansett er det lurt å steke en prøvekake før pølsene blir stappet, slik at du kjenner om det nok krydder.
Deigen fylles på tarmer, ikke for fast. Hjelp til underveis med å fordele deigen. Knyt med en hyssing mellom pølsene i passe lengder.
Tarmer bestilles på butikken og kommer i små beger veldig saltet. De må ligge i bløt før bruk. Tarmene er veldig holdbare.
Jeg har kjøttkvern med pølsestapper og trer derfor tarmen på pølsehornet og stapper deigen ned i kvernen og fyller pølsene slik.