Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1,5 kg fet svinefarse ca 23/24 %
  • 100 g fersk ingefær kan bruke 1 ts tørket også.
  • 1 ts allehånde
  • 1 ss sort pepper
  • 3 ts salt
  • 3 egg
  • 2 dl fløte
  • ca 5 meter tarmer fås hos slakteren

Fremgangsmåte
 

  • Ingefær kuttes fint. Grovkvern alle ingrediensene en gang.
    Det hele eltes sammen, deigen må ikke bli for bløt.
    1,5 kg fet svinefarse, 100 g fersk ingefær, 1 ts allehånde, 1 ss sort pepper, 3 ts salt, 3 egg, 2 dl fløte, ca 5 meter tarmer
  • Det ble veldig godt med fersk ingefær. I pølsene kan man ha i det man ønsker av urter og andre krydderier. Søk på nett etter idèer om du ikke har noen. Men uansett er det lurt å steke en prøvekake før pølsene blir stappet, slik at du kjenner om det nok krydder.
  • Deigen fylles på tarmer, ikke for fast. Hjelp til underveis med å fordele deigen. Knyt med en hyssing mellom pølsene i passe lengder.
  • Tarmer bestilles på butikken og kommer i små beger veldig saltet. De må ligge i bløt før bruk. Tarmene er veldig holdbare.
  • Jeg har kjøttkvern med pølsestapper og trer derfor tarmen på pølsehornet og stapper deigen ned i kvernen og fyller pølsene slik.

Tips og triks!

Her er det linker til forskjellige måter å stappe pølser:   Denne måten krever litt løsere deig.
Ny link:
https://youtu.be/z4UUBVWcAhk
 
https://youtu.be/F1ac19uFMbI
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!