Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
Her brukes en teknikk som kalles skålding, eller en fordeig. Det gjør julekaken veldig saftig.
Husk at denne bakes med kaldheving. Man kan ikke heve så lenge med varm hev.
35 - 45 min
200 gr nederst i ovnen

Ingredienser
 

Skålding/ fordeig

  • 40 g hvetemel
  • 60 g vann

Julekaken

  • 100 g skålding
  • 600 g hvetemel
  • 240 g kald melk
  • 140 g sukker
  • 12 g kardemomme eller etter smak :)
  • 180 g bremykt eller mykt vanlig smør
  • 50 g gjær
  • 300 g tørket frukt eks rosiner
  • salt

Fremgangsmåte
 

Skålding / fordeig

  • Kok opp vann, hell over hvetemel og rør godt.
    Avkjøl helt før du har det i deigen.

Julekaken

  • Bland alle ingredienser til en glatt og smidig deig i maskin.
  • Når du kan strekke deigen veldig tynn, er den ferdig.
    Tilslutt blandes frukten forsiktig inn.
  • La deigen hvile i 2,5 t. Da utvikles smak og holdbarhet.
    Hev til dobbel str. NB kald hev. Deigen kan stå i kjøleskap over natten.
  • Lag de gjerne i form eller lag fine runde boller som du steker for seg.
    Snitt rundt den runde julekaken og trekk snittflaten litt opp. Trykk den også litt ned på midten.
  • Hev dem til dobbel str. i 90 til 120 min.pensle med egg og sett de nederst i ovnen.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!