Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
20 - 22 min.
180 C
4

Ingredienser
 

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin
  • 200 g frisk spinat
  • 3 stk. vårløk

Parmesan saus

  • 2 ss margarin
  • 2 båter finhakket hvitløk valgfritt, jeg bruker det ikke.
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl kyllingbuljong utblandet
  • 1 dl matfløte/kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 50 g fersk parmesan revet
  • 1 ts tørket timian eller frisk

Fremgangsmåte
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 °C og finn fram en ildfast form.
  • Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side, i en panne med margarin. Ta biffene ut av pannen og over på en asjett.
    600 g ytrefilet av svin i skiver, 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper, 2 ss margarin
  • Rens spinat for grove stilker og finhakk vårløk. Fres spinat og vårløk i den samme stekepannen i 1-2 minutter, til den akkurat faller sammen. Sett til side.
    200 g frisk spinat, 3 stk. vårløk
  • Smelt smør i en liten kjele til saus. Ha i hvitløk og stek til det begynner å dufte. Rør inn mel og spe med buljong. Kok opp og rør inn fløte og parmesan. Smak til med salt, pepper og timian.
    2 ss margarin, 2 båter finhakket hvitløk, 2 ss hvetemel, 4 dl kyllingbuljong, 1 dl matfløte/kremfløte, 0,5 ts salt, 0,5 ts pepper, 50 g fersk parmesan revet, 1 ts tørket timian
  • Ha spinat- og vårløkblandingen i bunnen av en ildfast form. Legg svinebiffene på og hell over sausen. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter.
  • Server med ris eller poteter.
  • Istedenfor hvitløk bruker jeg litt raspet fersk ingefær.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!