Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

  • 1 stk lettsaltet knoke lettsaltet flesk kan også brukes
  • 1 stk røkt knoke
  • ca 2 dl byggryn ligge i vann over natten
  • 1 stk kålrot
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk persillerot
  • 4-5 stk gulrøtter
  • 1 stk purre eller løk
  • 6 stk poteter
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Kok opp vann og legg i knokene, la de stå og simre til kjøttet løsner fra bena. Ta opp kjøttet og legg til siden. Kok byggrynene i noe av kraften. Sett til side.
  • Sil kraften, vask kjelen og kok kraften inn til den smaken godt og kraftig. Jeg kokte inn min med ca 1/3.
  • Kutt opp grønnsakene i fine biter og kok dem i kraften, ca 25-30 min. Litt tyggemotstand er godt.
  • Del opp kjøttet og ha tilbake i kjelen. Ha i så mye kokte byggryn du synes passer.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!