Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg reker med skall
  • 2 stk gule løker
  • 4 st gulrot
  • 1 stk purreløk
  • 0.5 stk sellerirot
  • 2 ss rapsolje
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 dl hvitvin
  • 1 ss konjakk
  • 2 stk laurbærblad
  • 5 dlkremfløte
  • salt
  • kajennepepper
  • sitronsaft

Vårløkolje

  • 2 stk vårløk eller gressløk,dill etc.
  • 1 dl olivenolje

Fremgangsmåte
 

  • Rens rekene og ta vare på skallet.
  • Skjær løk, gulrot, purre og sellerirot i terninger, og surr i rapsolje i 2-3 minutter.
  • Ha i tomatpuré og la surre videre i ca. 1 minutt uten at det blir brunt.
  • Tilsett rekeskall, hvitvin og konjakk, og la surre godt noen minutter til.
  • Fyll opp med kaldt vann til det dekker, tilsett laurbærblad, og la alt koke forsiktig i ca. 20 minutter.
  • Sil kraften og kast rekeskallene. Ha kraften i en annen kasserolle, kok opp og tilsett kremfløte.
  • Kok til suppen tykner litt.
  • Smak til med salt, kajennepepper og sitronsaft.
  • Tilsett rekene rett før servering.

Vårløkolje

  • Skjær vårløk i biter og kjør den sammen med olivenolje i en foodprosessor eller med stavmikser.
  • Sil oljen og smak til med litt salt.
  • Server suppen med vårløkolje dryppet over, med godt brød ved siden av.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!