Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Dette blir en stor porsjon og den kan fint fryses.
9 liter

Ingredienser
 

  • 1 stk røkt svineknoke
  • 1 stk salt svineknoke
  • 1 pakke gule erter
  • 6 stk gulrøtter
  • 1 stk sellerirot
  • 2 stk persillerøtter
  • 1 stk stor purre eller 2 små
  • frisk eller tørket timian
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

  • Legg i bløt ertene natten over natten, i ca 16 t.
  • Kok svineknokene i vann tilsatt en løk, og noen laubærblad til de er møre, ca 2 t.
    De skal ikke fosskoke, vannet skal bare såvidt bevege seg.
    Ta de opp og sil kraften. Smak på kraften, er den sterk og god er det fint, virker den tynn så kok den litt inn.
    Vask kjelen og ha kraften tilbake, kok ertene i ca 45 min før du har i grønnsakene. Ha også i timian. Kok i ca 30 min til og ha i det rensede kjøttet.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Server på svenskt vis med sennep langs kanten av tallerkenen og flatbrød.
    Alle liker dette!

Tips og triks!

NB. Hvis du bruker havsalt så må du vente til saltet har løst seg opp før du smaker. Den bommerten gjorde jeg nå og suppen ble for salt. Havsalt gir ikke riktig saltsmak med en gang.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!