Kutt kyllingen i passe store terninger. Kutt paprika i terninger. Kutt okra, løk og selleri i skiver. Hakk hvitløken. Varm buljongen samt laurbærbladet og la stå og trekke. Forbered risen. Kutt pølsen i skiver.
Varm en stor panne med halvparten av smøret. Stek kyllingbitene sammen med 1-2 ts cajunkrydder til de er nesten gjennomstekt. Sett til side.
Ha i resten av smøret og stek løken i et par minutter. Ha i paprika, selleri, hvitløk og okra, med litt mellomrom så varmen holder seg. Stek til grønnsakene er gode og myke.
Ha så i 2 ts cajunkrydder, salt og hvetemel. Bland og la brunes lett. Ha i bokstomatene. Fres i 2-3 minutter og ha i buljongen (se an konsistens, som skal være tyktflytende). Ha i kyllingen og pølsen og la surre til alt er mørt og godt kokt sammen uten lokk.
Server varmt, med ris ved siden av. Pynt gjerne med litt hakket persille eller vårløk. Server gjerne en chilisaus (type tabasco eller piri-piri) ved siden av.