Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
10 - 12 min.
225 C
20 boller

Ingredienser
 

  • 125 g meierismør værelsestemp.
  • 5 dl helmelk 3,5 % fett
  • 1 stk egg romtemperert
  • 50 g fersk gjær 1 pk
  • 150 g sukker
  • 1 kg hvetemel ca
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts salt
  • 200 g rosiner
  • Til pensling
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte
 

  • Varm melken til ca 37 °, rør ut gjæren i litt av melken.
    Ha alle ingrediensene unntatt smør i en eltebolle, og elt i 15 minutter.
    5 dl helmelk, 1 stk egg, 50 g fersk gjær, 150 g sukker, 1 kg hvetemel, 1 ts kardemomme, 1 ts salt
  • Tilsett deretter smør i terninger, og elt i nye 15 minutter.
    125 g meierismør
  • Når deigen er ferdig eltet, tar du deigen på bordet og elter inn rosinene for hånd. Jeg synes de blir så knust om de taes med i eltebollen.
    200 g rosiner
  • Forheving
  • La bolledeigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.
  • Utbaking
  • Strø litt mel på bakebordet. Elt deigen lett når den er ferdig hevet. Trill deigen til en pølse. Del den i jevnt store biter, trill dem til glatte og fine boller. Legg bollene på et stekebrett tildekket med bakepapir.
  • Etterhev bollene under plast eller et rent kjøkkenhåndkle. La dem heve til dobbel størrelse.

Tips og triks!

Fremgangsmåte uten kjøkkenmaskin: Smelt smør i en kjele og tilsett melk, la blandingen bli fingervarm, ca. 37°C. Smuldre gjær i en bakebolle, hell over litt av væsken og rør slik at gjæren løses opp. Elt inn de øvrige ingrediensene, men ikke ta i alt melet på en gang. Elt inn litt og litt av melet til du får en glatt og smidig deig.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!