Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook
30 - 40 min
180 C

Ingredienser
 

  • 250 g hvetemel
  • dl melk
  • 25 g gjær
  • 30 g sukker
  • ¼ ts salt
  • 25 g smør
  • 1 stk egg
  • 5 stk halve pærer

Eggestand

  • 4 stk egg
  • dl fløte
  • 4 ss sukker
  • ½ ts kanel
  • 50 g melis til dryssing

Fremgangsmåte
 

  • Smuldre gjæren i lunken melk og tilsett de andre ingrediensene og elt deigen godt sammen.sammen.
    La deigen heve seg ca 1time under klede.
    Kjevle den ut og legg den i en paiform. Smør paiformen først.
    250 g hvetemel, 1¼ dl melk, 25 g gjær, 30 g sukker, ¼ ts salt, 25 g smør, 1 stk egg
  • Skrell pærene og ta bort kjernehuset, skjær den i skiver og legg dem i en pen form på deigen.
    5 stk halve pærer

Eggestand

  • Visp sammen alle ingredienser og hell den over pærene i formen.
    Dryss gjerne over mandelfløk eller hakkede mandler.
    Stekes som angitt.
    4 stk egg, 2½ dl fløte, 4 ss sukker, 1/2 ts kanel
  • Avkjøl og dryss over melis ved servering.
    50 g melis til dryssing
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!