Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
4 personer

Ingredienser
 

  • 600 gram svinekjøtt
  • 1 løk hakket
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • smør til steking
  • 3 ss tomatpuré
  • 1 ss paprikapulver den røkte har veldig god smak
  • 1 boks hakkede hermetisk tomater (med urtekrydder)
  • 2 paprikaer i strimler
  • 2 poteter i terninger
  • 150 gram ris ukokt
  • 4 dl vann
  • Salt og pepper
  • Urtekrydder: eks. timian eller basilikum

Fremgangsmåte
 

  • Skjær kjøttet i terninger. Smelt litt smør i en gryte på forholdsvis sterk varm og brun kjøttet. Tilsett løk og hvitløk , og la det steke med.
    Bland inn tomatpuré og paprikapulver. Stek videre i et par minutter. Tilsett krydder, vann og en boks med hermetiske tomater. La putre mens du skjærer paprika og poteter.
    Skyll risen i kaldt vann med et dørslag. Ha alt i gryten og kok opp. La gryten putre i 20-30 minutter til alt er mørt. Tilsett om nødvendig mer vann. Smak til med salt og pepper.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!