Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Forrett
4 personer

Ingredienser
 

Thai style

  • 300 g ørretfilet uten skinn og ben
  • ½ parten av soyamarinaden resten til saus

Soyamarinade

  • 1 dl ketjap manis søt indonesisk soya
  • 1 ts finrevet ingefær
  • 1 ts finhakket chili
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1 ts finhakket hvitløk
  • 2 ss vanlig soyasaus
  • 1 ts sesamolje

Marinerte grønnsaker

  • 1 dl sukker
  • 1 dl 7 % eddik
  • 1 dl vann
  • 5-10 skiver ingerfær avhengig av størrelse
  • 1 stk sitrongress
  • 1 stk sint chili
  • 2 ss fishsauce
  • 2 ts sesamolje
  • 300 g harde grønnsaker som gulrot, sukkererter, bønner, løk etc
  • 1 pose småsalat

Norsk style

  • 300 g ørretfilet uten skinn og ben
  • 2 ss hakket gressløk
  • 1 ts salt
  • ¼ ts sukker
  • ¼ ts pepper
  • 3 ss olivenolje eller valnøtt, hasselnøttolje

Urtekrem

  • 1 beger creme fraiche eller rømme
  • 1 dl friske urter, dill, persille, gressløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ss sukker
  • salt og pepper

Fremgangsmåte
 

Thai style tartar

  • Finhakk renskåret ørretkjøtt og bland inn en ½ porsjon marinade.
    Form små egg med en skje og dander på tallerken.
    De kan formes 2 timer før gjestene kommer og settes i kjøleskap

Soyamarinade

  • Bland alle ingrediensene til marinaden og la den trekke noen min.

Marinerte grønnsaker

  • Skrell grønnsakene og skjær dem i små biter.
  • Kok opp alle ingrediensene til marinaden og hell den varm over grønnsakene.
    Marineres til de blir kalde.

Norsk style tartar

  • Finhakk fiskekjøttet og ha det i en bolle med de andre ingrediensene. Bland godt og smak til med evt. mer pepper.

Urtekrem

  • Ha alle ingrediensene i en mixer og kjør sammen til en grønn saus.
    Smak til med salt , pepper og evt. det sursøte. Sett kaldt i kjøleskap og pisk opp til krem før servering.

Anretning

  • Hvis du bruker både thai style og norsk style, er forrettene nok til 8 personer.
  • Form et egg av hver tartar og anrett på tallerken med
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!