Gå tilbake
+ servings
Skriv ut Del på Facebook
Dette er et saftig og utrolig godt brød. Dette står å lese om spelt på Regal sine sider: Spelt er en gammel kornsort med bla. følgende egenskaper i brød: Karakteristisk, god brødaroma, myk krumme, sprø og kort skorpe, gunstig ernæringsmessig sammensetning, god fordøyelighet og opptak i kroppen.
3 former

Ingredienser
 

  • 900 gr fint speltmel
  • 600 gr sammalt speltmel
  • 1,5 dl solsikkekjerner
  • 1,5 dl gresskarkjerner
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl linfrø jeg synes de knuste er best
  • 1,5 ss salt
  • 1,5 l vann lunkent
  • 1,5 pk gjær

Fremgangsmåte
 

Bland

  • Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal være løs. Deigen kan kjøres veldig forsiktig i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet i ca 5 min. Det kan være lurt å legge i bløt det sammalte melet i 30 min før det blandes. Spelt tar opp væske saktigere enn annet mel og bør ha lang etterhevingstid. Hev gjerne deigen i bollen før du har den i formene. Deigen må være løs.
  • Smør 3 former godt, fordel deigen så likt som mulig i formene og glatt deigen på toppen. Dryss gjerne noe frø over.
  • La brødene heve til dobbel størrelse, ca 40 - 50 min.
  • Stekes på 200 gr. i 45 min nederst i ovnen, hvis du vil ha en sprøere skorpe, kan du ta de ut av formene og steke de litt til.

Tips og triks!

Hvis du oppbevarer brødet i et stykke tøy, eks opptørkhåndkle, holder skorpen seg sprø mye lenger.
Lunkent brød  med Svolværpostei, da er jeg i den syvende himmel!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!