Dette er et saftig og utrolig godt brød. Dette står å lese om spelt på Regal sine sider:
Spelt er en gammel kornsort med bla. følgende egenskaper i brød:
Karakteristisk, god brødaroma, myk krumme, sprø og kort skorpe, gunstig ernæringsmessig sammensetning, god fordøyelighet og opptak i kroppen.
3former
Ingredienser
900grfint speltmel
600grsammalt speltmel
1,5dlsolsikkekjerner
1,5dlgresskarkjerner
3dlhavregryn
3 dllinfrøjeg synes de knuste er best
1,5sssalt
1,5l vannlunkent
1,5pkgjær
Fremgangsmåte
Bland
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Deigen skal være løs. Deigen kan kjøres veldig forsiktig i en kjøkkenmaskin på laveste hastighet i ca 5 min. Det kan være lurt å legge i bløt det sammalte melet i 30 min før det blandes. Spelt tar opp væske saktigere enn annet mel og bør ha lang etterhevingstid.
Hev gjerne deigen i bollen før du har den i formene. Deigen må være løs.
Smør 3 former godt, fordel deigen så likt som mulig i formene og glatt deigen på toppen. Dryss gjerne noe frø over.
La brødene heve til dobbel størrelse, ca 40 - 50 min.
Stekes på 200 gr. i 45 min nederst i ovnen, hvis du vil ha en sprøere skorpe, kan du ta de ut av formene og steke de litt til.
Tips og triks!
Hvis du oppbevarer brødet i et stykke tøy, eks opptørkhåndkle, holder skorpen seg sprø mye lenger.Lunkent brød med Svolværpostei, da er jeg i den syvende himmel!!
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!