Gå tilbake
Skriv ut Del på Facebook

Ingredienser
 

Nøttestek

  • 40 g usaltet smør pluss ekstra for smøring
  • 100 g quinoa
  • 150 g squash
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stilker selleri
  • oliven olje
  • 200 g vannkastanjene (boks)
  • 2 2 stilker fersk rosmarin
  • ½ ts cayenne pepper
  • 1 klype søt røkt paprika
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 store portobello eller østerssopp
  • 1 sitron
  • 60 g ferske brødsmuler
  • 80 g tørket tranebær
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 100 g nøtter val, cashew, hassel og para
  • 4 store frittgående egg
  • 40 g moden Cheddarost

Spicy tomatsaus

  • 2 friske røde chili
  • 1 kanelpinne
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten løk
  • ½ stilk (15gr) frisk timian
  • 2 bokser kvalitet plommetomater
  • 1 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte
 

  • Varm ovnen til 180ºC
  • Smør en 1-liters form med litt smør, kle deretter med matpapir.
  • Kok quinoa i henhold til pakningsinstruksjonene, og sett til side for å avkjøles.
  • Del squashen, og hakk kjøttet i grove 1cm biter (du trenger ikke å skrelle den).
  • Skrell og grovhakk løkene. Ta av skallet og finhakk hvitløk i skiver,
  • Rens og grovkutt selleri.
  • Ha 2 ss olivenolje i en stor stekepanne over en middels varme, legg deretter i de hakkede grønnsakene og oppdelte kastanjer. Plukk av rosmarinbladene, kast stenglene og rør godt.
  • Tilsett cayenne, paprika og oregano. Krydre med havsalt og sort pepper, rør godt, og senk varmen til middels lav. Kok i ca 15 minutter, eller til det er mykt.
  • Kutt opp soppen og ha i pannen i de siste 5 minuttene av steketiden.
  • Ta av pannen av varmen, rør i smøret og ha i raspet skall av en halv sitron.
  • Hell blandingen i en stor bolle, rør deretter i avkjølt quinoa, brødkrumme, tørket frukt og nøtter (kutt gjerne opp noen av de større nøtter hvis du foretrekker mindre grov konsistens).Ha i eggene, og rør alt godt sammen. Hell blandingen i smurt formen, sett formen i ovnen i 45 til 50 minutter, eller til den er gjennomstekt.

Spicy tomatsaus

  • Sett en stekepanne på middels lav varme. Prikk chiliene og ha i pannen sammen med litt olivenolje og kanelstangen.
  • Skrell og kutt skiver av hvitløk, skrell og skjær løkene i 8 biter, legg dem deretter pannen. Plukk av det meste av timianbladerne spar noen kvister.
  • Hell i plommetomatene og + en boks med vann, rør godt og knus tomater med baksiden av en skje. Krydre med salt og rør i balsamicoeddiken, og la det koke opp. Reduser varmen og kok i ca 20 minutter, eller til den er tykkere og har blitt redusert litt. Når salsaen er klar, ta 1 chili ut av pannen, og del den forsiktig, ta ut frøene, kutt den i biter og ha den tilbake i pannen. Hvis salsaen er for tykk, kan den blandes med litt vann.
  • Ta ut nøttesteken av ovnen, hvelv den forsiktig ut, og ta av det matpapiret. Legg steken i en form med sausen. Rasp osten på toppen og ha den tilbake i ovnen i 10 min til 15 min eller til det er boblende og gyldent. Det smaker godt med potetmos og sesongens grønnsaker.

Tips og triks!

Det er et illustrasjonsbilde som jeg har lånt.
Har du prøvd denne oppskriften?La oss få vite hvordan den var!